Головна Тваринництво Молоковиробництво Молока стає менше, а закупівельні ціни йдуть вгору

Молока стає менше, а закупівельні ціни йдуть вгору

На початку липня в Україні відбувся перегляд цін на молоко-сировину в сторону збільшення через певну нестачу молока-сировини на внутрішньому ринку та зростання попиту з боку молокопереробних підприємств, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на Асоціацію виробників молока.

Так, середня закупівельна ціна молока екстра ґатунку станом на 1 липня склала 13,84 грн./кг без ПДВ, що на 15 коп. більше ніж місяць тому. Вищий ґатунок наразі в середньому коштує 13,84 грн./кг без ПДВ , додавши в ціні 15 коп. Середня ціна на молоко першого ґатунку склала 13,04 грн./кг без ПДВ, що на 9 коп. більше ніж місяць тому. Відповідно, середньозважена ціна трьох ґатунків склала 13,57 грн./кг без ПДВ, що на 13 коп. більше ніж місяць тому.

«З кінця червня попит на молоко-сировину в України почав переважати існуючу пропозицію. Молокопереробні підприємства почали стикатися з певною нестачею молока-сировини. Це призвело до точкового підвищення цін на молоко-сировину на початку липня. Підвищення цін на паливо ще не встигло вплинути на зміни ціни молока на заводі. Однак, дефіцит молока-сировини вплинув на зростання середньої ціни на 55 коп. на спотовому ринку порівняно до червня. В перспективі, закупівельні ціни можуть продовжити йти вгору якщо пропозиція молока-сировини на внутрішньому ринку буде скорочуватися», – прокоментував аналітик АВМ Георгій Кухалейшвілі.

Перегляди: 11