Головна Новини Ринок України Закупівельні ціни на свиней і роздрібні ціни на свинину знизилися

Закупівельні ціни на свиней і роздрібні ціни на свинину знизилися

Середня роздрібна ціна кілограма охолодженої свинини у червні 191,9 грн./кг — майже на 1% чи 1,8 грн./кг менше травневого рівня.

Водночас не усі м’ясні частини знизилися в ціні, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Асоціації «Свинарі України».

Так, наприклад, лопатка та тазостегнова частина подешевшали найсильніше — на 2,3% та 2,8% відповідно. Зміна цін преміальніших вирізки та корейки була практично непомітною, адже середня ціна за місяць скорегувалася на 0,3% чи в межах 1 грн./кг. Натомість, найзатребуваніша в пікніковий сезон частина — ошийок — навпаки подорожчав за підсумками червня на 1,6%. Зниження середніх цін на свинину синхронізувалося з аналогічною динамікою цін на курятину (-0,8% проти середньої ціни у травні), тоді як яловичина додала 5%.

При цьому середня ціна закупівлі живця свиней у червні склала 53,2 грн/.кг з ПДВ, що на 10,1% чи на 6 грн./кг з ПДВ нижче ніж у травні.

«Окрім зниження закупівельних цін на свинину, вплив на ціни на прилавку має і низка інших чинників, зокрема і додаткові витрати, пов’язані з адаптацією торговельних точок до відключення електропостачання. Так, за відгуками постачальників закладів роздрібної торгівлі, не усі з них змогли адаптуватися до форс-мажорних обставин роботи. Утім, вже в кінці місяця більшість гравців ринку м’яса призвичаїлися до нових реалій та організували свою роботу відповідно», — прокоментували в АСУ.

Перегляди: 1