Головна Війна проти України Вісімсот вісімдесят перша доба героїчного спротиву України рашистській навалі

Вісімсот вісімдесят перша доба героїчного спротиву України рашистській навалі

Розпочалась вісімсот вісімдесят перша доба героїчного протистояння українського народу широкомасштабній збройній агресії російської федерації.

Згідно з ранковим повідомленням Генштабу, протягом минулої доби відбулося 155 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація була на Покровському напрямку, також ворог був активним на Краматорському напрямку.

Противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах три ракетних удари із застосуванням трьох ракет, а також 96 авіаударів, скинувши 132 КАБи. Крім цього, здійснив понад 4400 обстрілів, з них 105 – із реактивних систем залпового вогню.

Агресор завдавав авіаударів у районах населених пунктів, зокрема, Черняки, Веселе, Липці, Малі Проходи, Глибоке, Караїчне та Питомник Харківської області; Воздвиженка, Тимофіївка, Веселе, Гродівка, Вовче, Новоселівка Перша, Олександропіль, Курахове, Вугледар, Водяне, Катеринівка, Урожайне, Старомайорське, Велика Новосілка, Розівка, Комар та Урожайне Донецької області; Львове, Садове та Новоберислав Херсонської області.

Вчора авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 14 ударів по районах зосередження особового складу та ОВТ противника, а також уразили пункт управління, п’ять артилерійських систем, станцію РЛС та три склади боєприпасів.

На Харківському напрямку відбулося 10 бойових зіткнень в районах населених пунктів Глибоке та Вовчанськ.

На Куп’янському напрямку за добу відбулося 13 атак. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля Кіндрашівки, Петропавлівки, Синьківки, Глушківки, Колісниківки, Піщаного та Берестового.

На Лиманському напрямку ворог атакував 11 разів неподалік Новосергіївки, Макіївки, Невського Тернів, Торського, а також Серебрянського лісу.

На Сіверському напрямку українські захисники відбивали штурмові дії російських загарбників поблизу Спірного, Верхньокам’янського, Оріхово-Василівки, Виїмки та Переїзного. Загалом відбулося 8 бойових зіткнень.

На Краматорському напрямку окупанти атакували 30 разів в районах Бондарного, Міньківки, Васюківки, Григорівки, Калинівки, Часового Яру, Білої Гори, Іванівського, Богданівки, Кліщіївки та Андріївки.

На Торецькому напрямку ворог здійснив 16 атак неподалік Північного, Торецька, Нью-Йорка та Залізного.

На Покровському напрямку наші захисники відбили 43 штурмів в районах населених пунктів Пантелеймонівка, Воздвиженка, Новоолександрівка, Іванівка, Тимофіївка, Лозуватське, Прогрес, Новоселівка Перша, Вовче, Яснобродівка, Уманське та Калинове. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Новоолександрівки.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 17 атак біля Красногорівки, Георгіївки та Парасковіївки, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку окупанти і надалі намагаються вибити українські підрозділи з позицій. Тут відбулось 3 бойових зіткнення в районах Малої Токмачки та Роботиного.

На Придніпровському напрямку 4 атаки росіян не мали успіху під час штурму наших оборонних рубежів на лівобережжі Дніпра.

На Времівському та Гуляйпільському напрямках ситуація суттєвих змін не зазнала.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога – не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, здійснює обстріли населених пунктів з території рф та нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Водночас наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам відчутних втрат в живій силі та техніці, виснажуючи ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення.

За даними Генштабу, які наразі уточнюються, загальні бойові втрати противника з 24.02.2022 р. по 23.07.2024 р. орієнтовно склали:

  • особового складу – ліквідовано близько 568 980 осіб, станом на 22.07 – 567 760 осіб;
  • танків – 8 288 од., за минулу добу – 4 од.;
  • бойових броньованих машин – 16 000 од., за минулу добу – 20 од.;
  • артилерійських систем – 15 694 од., за минулу добу – 57 од.;
  • ракетних систем залпового вогню – 1 125 од., за минулу добу – 2 од.;
  • засобів ППО – 901 од., за минулу добу – 1 од.;
  • літаків – 362 од.;
  • гелікоптерів – 326 од.;
  • кораблів/катерів – 28 од.;
  • підводних човнів – 1 од.;
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 12 511 од., за минулу добу – 36 од.;
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 21 202 од., за минулу добу – 64 од.;
  • спеціальної техніки – 2 640 од., за минулу добу – 3 од.;
  • крилаті ракети – 2 401 од.

Приєднуйтесь до Сил оборони! Боротьба триває! Разом переможемо! 

Слава Україні!

Перегляди: 1