Головна Ринок України Експорт/імпорт Україна в рамках Grain from Ukraine відправила вже 160 тис. тонн агропродукції

Україна в рамках Grain from Ukraine відправила вже 160 тис. тонн агропродукції

Всесвітня продовольча програма ОНН (ВПП) Grain from Ukraine від початку відкриття портів Одеси відправила з них 25 суден зі 160 тис. тонн агропродукції і нагодувала 12 млн людей.

Як передає «ПроАгро Груп», про це повідомила заступник директора ВПП Маріанна Ворд в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».

«Ми використовували порти Одеси. І почали ними користуватися з того моменту, як вони відкрилися. Ми вже відвантажили 25 суден. Ще одне судно буде відправлено цього місяця, а також одне судно в серпні», – сказала вона.

ВПП не могла експортувати через одеські порти агропродукцію лише в період із закінчення дії Чорноморської зернової ініціативи до напрацювання Україною альтернативного «зернового коридору», тобто між липнем і жовтнем 2023 року.

«Звичайно, нас хвилюють будь-які пошкодження, яких зазнає портова інфраструктура. Це важливо і для ВПП, і для світу, щоб доступ до українського продовольства залишався. (…) Водночас треба зауважити, що ми обов’язково страхуємо всі наші вантажі й кораблі проти військових ризиків», – розповіла Маріана Ворд.

За її інформацією, найближчим часом з України до країн, що потребують допомоги, буде поставлено ще 40 тис. тонн агропродукції. Зокрема, наприкінці липня буде відправлено вантаж кукурудзи в Малайзію і Мозамбік.

Перегляди: 0