Головна Новини Ринок України Ціна на живець свиней наближається до цьогорічного мінімуму

Ціна на живець свиней наближається до цьогорічного мінімуму

У третій декаді липня зниження цін на живець свиней забійних кондицій продовжилось. Про це свідчать результати щотижневого моніторингу закупівельних цін Асоціації «Свинарі України», передає «ПроАгро Груп».

Напружені цінові перемовини минулої п’ятниці завершилися подальшим «просіданням» котирувань на ринку живця. Тож цього тижня більшість товарних партій закуповували по 45-49 грн./кг, хоча непоодинокими були як нижчі, так і як вищі ціни. При цьому неоднорідність попиту та пропозиції свинини у різних регіонах країни спричинила відчутнішу розбіжність цін. Так, у західних регіонах фіксували дещо вищі ціни, ніж у решті. Середньозважена ринкова позначка зупинилася на рівні 48,5 грн./кг, на 6,7% поступившись показнику минулого тижня.

«Очікування операторів м’ясопереробної галузі щодо подальшої цінової динаміки наразі розділилися: частина вважає, що ціни залишаться на досягнутому рівні, інші налаштовані на їх відновлення. При цьому перебіг реалізації цього тижня описують як більш урівноважений, а відгуки про наявну пропозицію варіюють від «надлишкова» до «збалансована». Разом із тим, заготівельники одностайні у тому, що зниження цін переважно не покращує ситуацію ані для виробника, ані для переробника, адже не стимулює торговельну активність», – прокоментували в АСУ.

Перегляди: 194