Головна Новини Ринок України Ідеально рівне посівне ложе – прикочувально-опорні колеса Spirit

Ідеально рівне посівне ложе – прикочувально-опорні колеса Spirit

Посівні комплекси Spirit від компанії Väderstad добре відомі на українському та європейському ринках і завоювали довіру багатьох аграріїв, які в роботі беруть за основу високу точність та якість висіву зернових культур. Та це й не дивно, адже в своїх продуктах Väderstad втілює останні, найкращі технологічні досягнення машинобудівної галузі для того аби запропонувати аграріям найсучасніший та найякісніший продукт.

Наразі посівні комплекси Spirit випускаються у варіантах із робочою шириною 3, 4, 6, 8 або 9 м.

Ґрунтообробна зона та зона внесення мінеральних добрив (залежно від комплектації) посівних комплексів Spirit відокремлені одна від одної рядом опорно-прикочувальних коліс. Залежно від моделі сівалки, на агрегаті встановлюють колеса шириною 400 мм і діаметром 820 мм, які забезпечують відмінне прикочування, вирівнювання та стабільний рух сівалки як під час сівби, так і під час пересування дорогами загального користування.

Ці колеса встановлено у шаховій послідовності зі зміщенням осей на 300 мм, що сприяє кращій пропускній здатності ґрунтової маси і пожнивних решток. Також таке розташування коліс унеможливлює нагортання ґрунту перед ними (ґрунтовий вал) та мінімізує опір агрегату під час роботи навіть по свіжообробленому полі. Проведені фахівцями компанії Väderstad дослідження підтверджують, що зміщення коліс знижує потребу в тягових зусиллях на легких ґрунтах до 25 %. Між колесами встановлено гумові пальці, які вирівнюють гребні та залишають добре вирівняний горизонт для точної роботи сошників.

Кожне колесо має індивідуальне кріплення, яке у випадку проколювання, дає можливість демонтувати лише одне, а не всю секцію коліс.

 лОтже, для забезпечення однакових умов для проростання, подальшого росту та розвитку висіяних сільськогосподарських культур, сівалки Spirit оснащено гідравлічно регулюваними середніми прикочувальними колесами, які рухається між колією трактора, що забезпечує рівномірну появу сходів по всій робочій ширині сівалки.

Перегляди: 2