Головна Новини Ринок України Ринок живця свиней повернувся до позитивної динаміки

Ринок живця свиней повернувся до позитивної динаміки

Останні торги липня завершилися відновленням цін на ринку живця свиней забійних кондицій, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на на результати щотижневого моніторингу закупівельних цін Асоціації «Свинарі України».

Наприкінці липня ціни заготівлі свинини живою масою змінили вектор руху та почали «відвойовувати» позиції, втрачені протягом місяця. Цього тижня більшість товарних партій живця закуповували по 55–56+ грн./кг. Хоча у різних регіонах країни подекуди лунали як вищі, так і нижчі ціни, середньоринкова позначка зупинилася на рівні 55,65 грн./кг.

«У ході минулих торгів виробники свинини відзначили вищу активність з боку заготівельників. Відгуки представників м’ясопереробки щодо наявної на ринку пропозиції помітно різняться. Попри те, що частина з них не мала складнощів із заготівлею, низці операторів вдалося закупити бажані товарні обсяги», – зазначили в АСУ.

Деякі переробники відзначають зниження забійної маси тварин, а для декого з них робота ускладнилася у зв’язку зі введення карантинних обмежень через спалахи АЧС на Полтавщині та у Запорізькій області. Разом із тим, представники м’ясопереробки зазначають, що зі стабілізацією енергопостачання торгівля пожвавішала. Тож це, на їх думку, є сигналом про продовження позитивної цінової динаміки на ринку живця на початку серпня.

Перегляди: 13