Головна Рослинництво Зернові ІМК завершила жнива озимої пшениці

ІМК завершила жнива озимої пшениці

Всього з площі 20,2 тис. га компанія намолотила 139,8 тис. тонн озимої пшениці з середньою урожайністю 6,9 т/га, що є другим кращим показником за всю історію господарювання компанії та на 60% перевищує середню врожайність пшениці в Україні (згідно з даними Міністерства аграрної політики та продовольства України урожайність пшениці станом на 1 серпня 2024 року становить 4,36 т/га).

Порадували також якісні показники – більшість зібраної озимини відповідає якісним параметрам продовольчої пшениці, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на допис компанії у Facebook.

«Погодні умови восени минулого року сприяли своєчасному посіву, отриманню дружніх сходів і кущенню озимої пшениці. Навесні цьогоріч ми провели підживлення та захист рослин від бур’янів, хвороб і шкідників згідно з технологічною картою. Всі операції були виконані вчасно по фазах розвитку культури і погодних умовах. Збирання ж врожаю пшениці ми розпочали раніше, ніж зазвичай, через те, що у Полтавському кластері компанії було недостатньо опадів для оптимального розвитку рослин, що спричинило певне зниження врожайності у даному кластері та ранній старт жнив. У інших регіонах компанії, на Чернігівщині і Сумщині, погодні умови були більш сприятливі, і ми суттєво перевищили планові показники по врожайності та валовому виробництву зерна озимої пшениці», – прокоментував результати жнив пшениці директор з виробництва ІМК Микола Пилипенко.

Перегляди: 2