Головна Новини Світові ринки Індекс продовольчих цін ФАО у липні знизився завдяки зерну

Індекс продовольчих цін ФАО у липні знизився завдяки зерну

У липні 2024 року значення Індексу продовольчих цін ФАО (ІСЦФ) становило 120,8 пункту, що трохи нижче за переглянутий червневий показник: зниження значення індексу цін на зернові дозволило компенсувати зростання індексів цін на рослинні олії, м’ясні продукти та цукор, при цьому значення індексу цін на молочну продукцію мало змінилося. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на звіт організації.

«Таким чином значення ІСЦФ виявилося все ще на 3,1% нижчим порівняно з рівнем відповідного місяця минулого року і на 24,7% нижчим від пікового рівня в 160,3 пункту, досягнутого в березні 2022 року», – зазначили у ФАО.

Власне, порівняно з червнем, за даними організації, індекс цін знизився на зернові – на 44,4 пункту (3,8%). Водночас зросли індекси цін на рослинні олї – на 3,2 пункту (2,4%), на м’ясо – на 1,5 пункту (1,2%) й на цукор – на 0,8 пункту (0,7%). Разом з тим середнє значення індексу цін на молочну продукцію ФАО склало 127,7 пункту, практично не змінившись у порівнянні з червнем, однак виявилося на 8,6 пункту (7,2%) вищим відповідного показника минулого року.

Перегляди: 0