Головна Економіка і аграрна політика Уряд розробив механізм надання спеціальних субсидій для аграріїв

Уряд розробив механізм надання спеціальних субсидій для аграріїв

Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 938 «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки сільськогосподарських товаровиробників шляхом виділення бюджетних субсидій з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь». Проєкт постанови підготовлений Міністерством аграрної політики та продовольства України, передає «ПроАгро Груп».

Згідно з постановою, фінансову допомогу отримають сільгосптоваровиробники, які проводять господарську діяльність на територіях можливих бойових дій; активних бойових дій; активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси. Бюджетні кошти надаватимуться отримувачам на безповоротній основі в межах бюджетних призначень, передбачених у державному бюджеті на поточний рік.

Зокрема, державну допомогу у розмірі 1000 гривень з розрахунку на 1 гектар оброблюваних угідь, засіяних/засаджених сільськогосподарськими культурами під урожай поточного року отримають сільгосптоваровиробники, які провадять сільськогосподарську діяльність у зоні можливих бойових дій.

Допомогу у розмірі 2000 гривень з розрахунку на 1 гектар оброблюваних угідь, засіяних/засаджених сільськогосподарськими культурами під урожай поточного року отримають товаровиробники, які провадять сільськогосподарську діяльність у зоні активних бойових дій та активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси.

Заявки можна буде подавати в Державному аграрному реєстрі. Орієнтовний термін приймання заявок – з 10 вересня по 25 вересня 2024 року.

Перегляди: 5