Головна Рослинництво Зернові Перевезення зерна залізницею зараз найдешевші за останні роки

Перевезення зерна залізницею зараз найдешевші за останні роки

За результатами 7 місяців 2024 року «Укрзалізниця» досягла гарних показників у перевезенні зерна. Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник директора Департамента комерційної роботи УЗ Валерій Ткачов, передає «ПроАгро Груп».

Зокрема, він зазначив, що загальний обсяг перевезення зернових вантажів залізницею склав 24,33 млн. тонн, і це найкращій показник за останні 10 років. При цьому обсяг перевезення зерна на експорт за 7 місяців становив 20,862 млн. тонн.

«Майже 85% зерна транспортується в напрямку морських портів України; в напрямку західних переходів рішення 15%. В цілому західні сухопутні переходи використовуються лише на 50% потужності», – повідомив Валерій Ткачов.

Він також наголосив, що вартість перевезення зерна залізничним транспортом наразі знаходиться на найнижчому рівні за останні роки. Так, транспортування тонни зерна на 500-700 км. нині коштує $18-20.

«АТ «Укрзалізниця» готове збільшувати перевезення зерна на експорт – маємо додаткові потужності для перевезення зерна в напрямку портів та західних переходів», – запевнив  Валерій Ткачов.                                                     

Перегляди: 1