Головна Новини Ринок України На експериментальних полях Одещини з’явилися перші коробочки бавовни

На експериментальних полях Одещини з’явилися перші коробочки бавовни

На полях фермерського господарства «Стоянов А.А.», яке бере участь в унікальному для України експерименті з вирощування бавовника, вдалося отримати перші «     коробочки» бавовни, що є важливим досягненням для вітчизняного аграрного сектору.

Про це пише «ПроАгро Груп» з посиланням на допис у Facebook ГО «Аграрна Одещина».

Експеримент проводиться на двох типах земель: на багарних (неполивних) і зрошуваних ділянках. Це дозволяє перевірити, як рослина адаптується до різних умов. Перші коробочки бавовни стали символом успіху чергового етапу цього експерименту. Тепер лишилося дочекатися, щоб вони розкрилися.

«Коробочки дозрівають і мають розкритися, наче вітрила під легким подихом вітру. Очікуємо на відкриття білосніжного волокна, яке є кінцевим результатом тривалого процесу. Бавовна стане видимою, а разом із нею народиться і гордість за досягнуте», – розповіла керівниця фермерського господарства Алла Стоянова.

Вирощування бавовника в Україні має не тільки аграрне, а й стратегічне значення. Бавовна є сировиною для виробництва нітроцелюлози, що робить її вирощування важливим для обороноздатності нашої держави. Розширення культури бавовника в Україні сприятиме не лише диверсифікації сільського господарства, а й зміцненню національної безпеки.

Перегляди: 4