Головна Овочівництво На Дніпропетровщині фермери очікують до 10 тонн батату з гектара

На Дніпропетровщині фермери очікують до 10 тонн батату з гектара

Виростити батат непросто, але фермери з Дніпра взялися за цю справу і отримують непогані результати. Витрати на вирощування одного гектара батату однозначно вищі за інші овочеві культури, до того ж він потребує дбайливого ставлення.

Про це пише «ПроАгро Груп» з посиланням на AgroPortal.

«Найскладнішим етапом для нас стала розсада. У потрібній нам кількості її придбати просто неможливо, тому вирощували самостійно. Батат дуже цікаво пророщується. В ящик із субстратом та піском закладаються бульби, поливаються, підтримується певна температура та рівень вологи в приміщенні. Рослина дуже швидко росте, тож через місяць ви вже матимете цілі ліани, за якими не видно ні ящика, ні бульб, які закладались», — пояснив фермер.

Висадку батату проводять досить пізно, за температури вище 25°С, рослини регулярно поливають, адже без зволоження кущі розростуться, а плодів не дадуть. Урожай дніпропетровські фермери збиратимуть наприкінці вересня – у жовтні, очікують приблизно 8-10 тонн/га продукції.

Батат – далекий, майже умовний родич картоплі, який ще називають «солодкою картоплею». Походить з Центральної Америки. Природні сорти батату мають помаранчеве забарвлення коренеплодів через багатий вміст каротину, що наближає овоч також до моркви.

Перегляди: 3