Головна Економіка і аграрна політика Борошномели пропонують окремо обмежити обсяг експорту продовольчої пшениці

Борошномели пропонують окремо обмежити обсяг експорту продовольчої пшениці

Обсяг квоти на експорт пшениці з України в 2024/25 МР пропонується встановити на рівні 16,2 млн. тонн, а квоту на відвантаження пшениці з вмістом білка 11% і вище пропонується на рівні 4,6 млн. тонн, повідомив в.о. міністра агрополітики Тарас Висоцький на Trend & Hedge Club.

Про це пише «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію ASAP Agri.

«Меморандум між Мінагрополітики та учасниками зернового ринку підписаний, зараз йде дискусія щодо додатку до меморандуму, а саме узгодження позицій щодо квотування експорту пшениці. Основна пропозиція, яка у нас є пропонується для обговорення 16,2 млн тонн пшениці», – сказав він, пояснивши, що цей показник базується на оцінці врожаю пшениці в Україні в поточному сезоні на рівні 21,8 млн тонн.

«Ми розраховуємо, що всі погодяться з цією сумою. Є друге питання, щодо якого думки розійшлися. Борошноробна галузь запропонувала створити субквоту на експорт пшениці з вмістом протеїну 11% і вище на рівні 4,6 млн. тонн. До кінця тижня ми очікуємо позиції сторін щодо доопрацювання додатку до меморандуму», – пояснив Тарас Висоцький.

Він також додав, що обмеження на експорт інших культур не розглядається.

Перегляди: 14