Головна Новини Ринок України Дисбаланс попиту і пропозиції призвів до здешевлення живця свиней

Дисбаланс попиту і пропозиції призвів до здешевлення живця свиней

Третя декада серпня принесла негативну корекцію цін на свинину живою масою, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на підсумки щотижневого моніторингу закупівельних цін Асоціації «Свинарі України».

Минулотижневі цінові перемовини між операторами ринку живця завершилися переглядом цін закупівлі на 3-4,5 грн./кг у бік пониження. У більшості випадків, робоча ціна цього тижня тяжіла до позначки 58 грн./кг, хоча на Сході фіксували нижчі ціни, а на Заході, навпаки, вищі. Середньозважена ціна кілограму свинини живою масою склала 58,2 грн./кг чи на 6% нижче за показник минулого тижня.

Основною причиною зниження цін закупівлі живця забійних кондицій оператори вважають регіональну диспропорцію між його пропозицією та попитом.

Представники м’ясопереробки поки не готові озвучувати цінові очікування через різносторонній вплив низки ринкових чинників. Так, на думку заготівельників, за подальшого «просідання» котирувань на Сході країни, цінам у інших регіонах буде важче втриматися на досягнутому рівні. Водночас, оператори констатують, що повернення спеки цього тижня вже мало негативний вплив на пропозицію живця: так, частина свиногосподарств або просить перенести відвантаження товарних партій на кінець тижня, або змушені реалізувати тварин меншою за звичну товарну масу.

Окрім цього, роботу заготівельників ускладнює і збільшення числа територій, на яких діють карантинні обмеження через спалахи АЧС.

Перегляди: 4