Головна Ринок України Експорт/імпорт Експортні ціни на пшеницю в портах падають, на кукурудзу – поки тримаються

Експортні ціни на пшеницю в портах падають, на кукурудзу – поки тримаються

Котирування пшениці на світовому ринку продовжили зниження за відсутності нових факторів підтримки та тиску дешевої пропозиції з рф. Так, грудневий фʼючерс на зернову на біржі СВОТ в Чикаго на останніх торгах подешевшав на $2,8 – до 194 $/тонна. Втім, на EURONEXT в Парижі аналогічний ф’ючерс додав $0,8 і торгувався по 233,6 $/тонна.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Barva Invest.

Ціни на пшеницю на українському ринку продовжили поступове зниження під тиском стриманого попиту експортерів та негативних тенденцій на зовнішніх ринках. Водночас падіння цін не сприяло пожвавленню торгової активності. Наразі попит на пшеницю з вмістом білку 11,5% охвучується на рівні 193-199+ $/тонна на DAP-дунайські порти й 193-198+ $/тонна на DAP-глибоководні порти Чорного моря.

Котирування кукурудзи аналогічно продовжили зниження, причиною чому – оптимістичні очікування щодо урожаю зернової в США. Грудневий фʼючерс кукурудзи в Чикаго на останніх торгах подешевшав на $1 – до 153,9 $/тонна, липневий на EURONEXT в Парижі втратив ще більше – $1,6, і зупинився на позначці 214 $/тонна.

На відміну від кукурудзи у світі, ціни на українському зернову поки тримаються на попередньому рівні, але покупці все більше придивляються до нового урожаю. За кукурудзу в дунайських портах експортери пропонують 180-185+ $/тонна DAP, а в глибоководних – 170-180+ $/тонна DAP.

Перегляди: 7