Головна Війна проти України Дев’ятсот вісімнадцята доба героїчного спротиву України рашистській навалі

Дев’ятсот вісімнадцята доба героїчного спротиву України рашистській навалі

Розпочалась дев’ятсот вісімнадцята доба героїчного протистояння українського народу широкомасштабній збройній агресії російської федерації.

Згідно з ранковим повідомленням Генштабу, протягом минулої доби відбулося 195 бойових зіткнень майже третина з яких припала на Покровський напрямок. Учора противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах три ракетних удари із застосуванням п’яти ракет, а також 79 авіаударів, зокрема скинув 96 КАБів. Крім цього, здійснив понад 4000 обстрілів, з них 139 – із реактивних систем залпового вогню, та задіяв для уражень 1314 дронів-камікадзе.

Противник завдавав авіаційних ударів, зокрема у районах населених пунктів Пустогород, Білопілля, Горіле, Басівка, Козача Лопань, Алісівка, Кудіївка, Горяна, Петропавлівка, Кучерівка, Куп’янськ, Копанки, Григорівка, Торецьк, Дружба, Олександропіль, Мирноград, Тарасівка, Вугледар, Єгорівка, Велика Новосілка, Новоукраїнка, Степове, Козацьке та Одрадокам’янка.

За вчора авіація, ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 11 ударів по районах зосередження особового складу і ОВТ противника, один – по РСЗВ на вогневій позиції, один – по засобу ППО, один – по понтонній переправі російських окупантів та ще два – по інших важливих об’єктах ворога.

На Харківському напрямку відбулося два ініційованих ворогом бойових зіткнення. Бої точилися в районах населених пунктів Липці та Вовчанськ.

На Куп’янському напрямку кількість бойових зіткнень за добу добігла двадцяти трьох. Сили оборони відбивали атаки в районах Стельмахівки, Кругляківки, Синьківки та Колісниківки.

На Лиманському напрямку наші війська зупинили 14 атак противника в районах Греківки, Дружелюбівки, Новосадового, Макіївки, Невського  і Новоєгорівки.

На Сіверському напрямку Силами оборони відбито п’ять атак неподалік Білогорівки, Спірного і Верхньокам’янського.

На Краматорському напрямку українські воїни звели нанівець 11 спроб противника прорвати нашу оборону в районах Григорівки, Іванівського, Білої гори, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

На Торецькому напрямку ворог двадцять один раз намагався просунутися вперед. Діяв в районах населених пунктів Північне, Дружба, Торецьк, Нью-Йорк та, найактивніше, біля Неліпівки. По Торецьку завдав сім ударів тринадцятьма керованими авіабомбами.

На Покровському напрямку наші захисники відбивали 66 атак. Понад половину з них – в районах Гродівки і Новогродівки.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Українка, Карлівка, Георгіївка, Галицинівка та Костянтинівка, де окупанти 30 разів намагалися прорвати українські оборонні рубежі.

На Времівському напрямку противник здійснив шість спроб захопити наші позиції неподалік Костянтинівки, Водяного та Вугледара Донецької області. Також атакував з боку Микільського.

На Оріхівському напрямку відбито два штурми загарбниками українських позицій в районах Роботиного і Новоданилівки.

На Придніпровському і Гуляйпільському напрямках окупанти наступальних дій вчора не проводили.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань російських окупантів не виявлено.

На кордоні з Чернігівською областю противник зберігає військову присутність, проводить розвідувальну діяльність.

Наші воїни продовжують активними діями виснажувати бойовий потенціал ворога, зокрема й під час операції в курській області рф.

За даними Генштабу, які наразі уточнюються, загальні бойові втрати противника з 24.02.2022 р. по 29.08.2024 р. орієнтовно склали:

  • особового складу – ліквідовано близько 612 390 осіб, станом на 28.08 – 611 190 осіб;
  • танків – 8 571 од., за минулу добу – 3 од.;
  • бойових броньованих машин – 16 699 од., за минулу добу – 18 од.;
  • артилерійських систем – 17 549 од., за минулу добу – 27 од.;
  • ракетних систем залпового вогню – 1 174 од.;
  • засобів ППО – 939 од., за минулу добу – 1 од.;
  • літаків – 368 од.;
  • гелікоптерів – 328 од.;
  • кораблів/катерів – 28 од.;
  • підводних човнів – 1 од.;
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 14 369 од., за минулу добу – 21 од.;
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 23 706 од., за минулу добу – 52 од.;
  • спеціальної техніки – 2 965 од., за минулу добу – 15 од.;
  • крилаті ракети – 2 556 од., за минулу добу – 3 од.

Приєднуйтесь до Сил оборони! Боротьба триває! Разом переможемо!

Перегляди: 1