Головна Новини Ринок України Ціни закупівлі живця свиней продовжують знижуватись

Ціни закупівлі живця свиней продовжують знижуватись

Наприкінці літа котирування на ринку живця свиней забійних кондицій зазнали незначного негативного коливання, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на результати щотижневого моніторингу закупівельних цін Асоціації «Свинарі України».

За підсумками передостанніх торгів цього літа ціна закупівлі свиней забійних кондицій скорегувалася на 1,5–2%. Так, хоча у більшості випадків робоча ціна за кілограм свинини живою масою тяжіє до позначки 57 грн./кг, є пропозиції й в діапазоні 55–58+ грн./кг, а ціновий мінімум найчастіше зустрічається на Сході країни. Середня ціна закупівлі склала 57,1 грн./кг, що на 1 грн./кг чи 1,9% поступається показнику попереднього тижня.

«У відповідь на незначну зміну закупівельних цін, котирування на охолоджені свинячі півтуші переважно відреагували зниженням мінімальних позначок цінових коридорів, тоді як максимальні лишилися без змін. Щодо очікувань цінової динаміки на наступному тижні, то більшість представників м’ясопереробки поки не поспішають із прогнозами», – прокоментували в АСУ.

Деякі з виробників інформують про ускладнення реалізації м’яса через перебої з електроенергією: заклади роздрібної торгівлі зменшують замовлення чи відтерміновують відвантаження, низка боєнь змушені зробити відповідні зміни у графіку забоїв і поставок живця. Втім, свідчення інших переробників вказують на те, що така ситуація не повсюдна, адже більшість операторів ринку м’яса (як з боку переробки, так і з боку кінцевої реалізації) вже підготовані до таких викликів та адаптувалися до роботи у форс-мажорних умовах.

Перегляди: 17