Головна Новини Земельне питання У «Прозоро.Продажі» з’явилися перші аукціони з оренди державних сільгоспземель

У «Прозоро.Продажі» з’явилися перші аукціони з оренди державних сільгоспземель

До кінця року Фонд держмайна планує виставити на електронні торги майже 100 тис. гектарів державних сільгоспземель у 20 областях України. Про це у своєму каналі в Телеграм написав голова ФДМУ Віталій Коваль, передає «ПроАгро Груп».

«Перші 16 аукціонів з оренди державних сільськогосподарських земель – вже на «Прозорро.Продажі»! Йдеться про земельні ділянки у Вінницькій області загальною площею 1075 гектарів», – повідомив він.

Наступні області, де стануть доступні земельні ділянки, – Хмельницька, Кіровоградська, Київська та Запорізька. Площа земельних ділянок варіюється від 1 га до 4 тис. га. Кожна земельна ділянка виставляється на онлайн-аукціон окремим лотом, що дозволяє орендувати як великі площі, так і малі.  Стартова вартість на аукціоні становить 12% від нормативно-грошової оцінки землі.

Проєкт онлайн-аукціонів «Земельний банк» надає аграріям доступ до державних земель на прозорих та конкурентних засадах. Він має надати рівні можливості для всіх аграріїв: від великих агро-корпорацій до малих фермерів, які прагнуть розширити свій бізнес. А також для початківців та переселенців, які хочуть розпочати агробізнес.

Перегляди: 9