Головна Рослинництво Зернові Гречана крупа знову може злетіти в ціні

Гречана крупа знову може злетіти в ціні

Цього року в Україні було засіяно гречкою 87 тис. га. Аграрії вже зібрали врожай з площі понад 4 тис. га, середня врожайність культури складає 14 ц/га.

Про це розповів виконавчий директор Міжнародної асоціації гречки Сергій Громовий, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на AgroPortal.

В асоціації прогнозують негативну тенденцію врожайності порівняно з двома минулими роками. Це пов’язано з тим, що у період цвітіння культури в Україні панувала аномальна спека, яка негативно відобразилася на розвитку рослин загалом, а також на зав’язуванні та формуванні врожайності.

«З огляду на те, що цього року гречкою засіяно всього 87 тис. га, і зважаючи на врожайність приблизно 1 т/га, ми розраховуємо на середній валовий збір 85-90 тис. тонн», — зазначив Сергій Громовий.

Він попередив, що за таких прогнозів внутрішній ринок України може недоотримати достатньої кількості крупи, адже з очікуваного врожаю її вдасться виробити близько 60 тис. тонн, тоді як потреба внутрішнього ринку наразі оцінюється у 75 тис. тонн. Таким чином, цьогорічний врожай не покриє потреби українського ринку.

Перегляди: 1