Головна Економіка і аграрна політика Україні важливо впроваджувати європейські практики забезпечення благополуччя тварин

Україні важливо впроваджувати європейські практики забезпечення благополуччя тварин

Один з основних пріоритетів європейського сільського господарства – благополуччя тварин. Для України важливо починати застосовувати у виробництві відповідні європейські практики.

Про це повідомив перший заступник міністра агрополітики Тарас Висоцький під час вітального слова на онлайн-конференції до Всесвітнього дня сільськогосподарських тварин, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію міністерства.

У конференції взяли участь представники Мінагрополітики, Держпродспоживслужби, професійних об’єднань та асоціацій, операторів ринку, освітніх та наукових установ, проєктів міжнародної технічної допомоги (МТД).

За словами першого заступника міністра, щоб швидко імплементувати в українське законодавство і виробництво європейські принципи благополуччя тварин, необхідно розуміти, які наступні практичні кроки треба зробити державі і підприємцям, щоб досягти стандартів ЄС.

«Важливо, щоб держава чітко окреслила напрямки та пріоритети впровадження принципів благополуччя тварин. Щоб українські агровиробники розуміли, що це означає і як відбуватиметься на практиці і розпочати процес навчання майбутніх фахівців. Тому підприємці можуть вже починати застосувати європейські практики в частині благополуччя у виробництві.  Щоб після приєднання до ЄС наші підприємці стали лідерами з точки зору підходів до благополуччя тварин в агросекторі», – зазначив Тарас Висоцький.

Перегляди: 6