Головна Новини Ринок України Новий тиждень – нове зростання цін на живець свиней

Новий тиждень – нове зростання цін на живець свиней

На початку жовтня ціни закупівлі живця свиней відчули незначне позитивне коливання, про що свідчать результати щотижневого моніторингу Асоціації «Свинарі України», повідомляє «ПроАгро Груп».

Останні торги вересня для операторів українського ринку свиней забійних кондицій завершилися зміцненням на досягнутому рівні. Так, хоча деякі постачальники свинини живою масою змогли переглянути ціни на 1-3 грн./кг у бік підвищення, робочий діапазон закупівельних цін у більшості регіонів становив 62-63+ грн./кг. Як і тижнем раніше, точково зустрічалися і вищі, і нижчі ціни, проте середньоринкова позначка додала 1,3% та на початку жовтня склала 62,6 грн./кг.

«Представники м’ясопереробки відгукуються, що перебіг торгівлі залишається відносно рівномірним. Водночас частина з них вважає, що останні кілька тижнів істотну підтримку реалізації надавали сприятливі погодні умови, а їх погіршення у сумі з наближенням опалювального сезону може сезонно скорегувати споживчу активність. Разом із тим, відсутні й відгуки заготівельників про надмірну пропозицію живця забійних кондицій, а окремі оператори змушені розширити радіус закупівлі на сусідні регіони, аби задовольнити свої потреби у м’ясній сировині», – прокоментували в АСУ  

Оператори м’ясопереробної галузі поки не готові ділитися очікуваннями щодо подальшої цінової динаміки, а очевидних сигналів, що свідчили б про зміну напрямку руху цін, наразі також не спостерігається.

Перегляди: 1