Головна Новини Ринок України Україна може наростити частку у структурі світового експорту молока

Україна може наростити частку у структурі світового експорту молока

Україна займає 22 місце у рейтингу світових виробників молока і має всі шанси наростити свою частку у структурі світового експорту через прогнозований дефіцит сировини.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Асоціації виробників молока, про це повідомив аналітик АВМ Володимир Андрієць.

За його словами, сьогоднішні найбільші регіони-експортери молока зможуть до 2040 року збільшити поставки молока лише на 36 млн тонн при потребі 45 млн тонн. Тобто прогнозований дефіцит молока становитиме 9 мл тонн, який потрібно буде закрити.

“Саме ці глобальні тренди світового молочного ринку, можуть забезпечити Україні значно вищий рівень експортної спроможності, а українським виробникам отримати можливість наростити експорт. На сьогодні ми маємо всі шанси збільшити свою присутність на світовому ринку. І однією з головних наших переваг у конкурентоспроможності є ціна молока, яка на 10% нижча за середню світову окрім, того в Україні зросла частка виробництва молока екстра-ґатунку. На сьогодні вона становить 26% від загальної структури”, – зауважив експерт.

Нині Україна займає третє місце у світі по експорту казеїну, п’яте ? по експорту масла, восьме ? по експорту сухого збираного молока. Також Україна ? це другий найбільший постачальник масла до ЄС після Нової Зеландії.

Перегляди: 1