Головна Новини Новини компаній Цього сезону “Агроліга” планує вдвічі збільшити обсяги перероблення олійних

Цього сезону “Агроліга” планує вдвічі збільшити обсяги перероблення олійних

Компанія “Агроліга” до кінця 2019/20 маркетингового року планує вдвічі збільшити обсяги переробки сировини на маслоекстраційному заводі, який запустила трохи більше року тому.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу компанії, вона хоче досягти обсягів переробки у 200 тис. тонн/рік.

Як зазнаається, погодні умови цього сезону не дали можливості здійснити збирання соняшнику оперативно. Велика кількість опадів у вересні призвело до того, що не прибраними залишаються ще близько 250 га.

Втім, протягом останнього місяця активно здійснюється закупівля сировини, і маслоекстраційний завод вже почав переробляти насіння соняшника нового врожаю.

“На відміну від переважної більшості регіонів України, де урожай 2019 оцінюється нижче задовільного через низький рівень олійності насіння (не вище 46%), у нашому регіоні, де в цьому році в регіоні в цілому були сприятливі погодні умови для вирощування соняшнику, олійність насіння соняшнику знаходиться на рівні вище 48%, що є дуже хорошим результатом”, – йдеться в повідомленні.

Довідка. “Агроліга” обробляє близько 10 тис. га земель. Окрім молочного тваринництва, вирощує пшеницю, ячмінь, соняшник, ріпак, кукурудзу, гречку, переробляє насіння соняшнику на власному олійноекстракційному заводі.

Перегляди: 0