Головна Новини Ринок України Харківщина – центр виробництва фальсифікованого кисломолочного сиру

Харківщина – центр виробництва фальсифікованого кисломолочного сиру

Як заявив Вадим Чагаровський, голова ради директорів Спілки молочних підприємств України, Харківська область лідирує по фальсифікації молочних продуктів, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agravery.com.

“На локальному рівні продукція фальсифікаторів досягла самого піку. Так, Харківська область – центр фальсифікату з виробництва кисломолочного сиру. Є заводи, які з однієї тонни молока виготовляють тонну сиру. А це значить, що при виробництві використовуються фіброволокна та рослинні білки”, – стверджує експерт.

За його словами, такі “виробники” виготовляють фальсифікату на сотні мільйонів гривень. Тому програма “Стоп фальсифікат” повинна навести лад серед такий переробних підприємств.

“Стоп фальсифікат” – медіапроєкт, що спрямований на посилення захисту споживачів та очищення ринку від фальсифікованої продукції. Його старт відбувся в листопаді 2019 року.

Як зауважує Володимир Мартинчук, директор департаменту з питань зовнішньоекономічної діяльності та сертифікації “Лакталіс Україна”, сьогодні серйозним негативним фактором на ринку молочної продукції є саме фальсифікат. Деякі підприємства, аби здешевити свій продукт, свідомо йдуть на це – замінюють якісну сировину дешевими немолочними інгредієнтами, консервантами.

Перегляди: 0