Про експлуатаційні особливості та економічний ефект поліуретанової футеровки 25 січня розповість комерційний директор “Форполімер” Лариса Ткаченко

    Одним із важливих завдань, які мають вирішувати сучасні технології в елеваторній галузі, – це підвищення терміну експлуатації обладнання та зниження рівня пошкодження зерна під час його транспортування. Фахівці НВП “Форполімер” мають багаторічний досвід успішної експлуатації поліуретанової футеровки елеваторного обладнання, виготовлену підприємством.

    “На початку своєї діяльності, а це було в 2009-2010 роках, ми встановили поліуретанові футеровки на найпроблемніших місцях на кількох елеваторах України і Росії з тим, щоб коли зноситься поліуретанова футерування, ми могли знати, скільки пройшло зерна до появи дірок, які найбільш навантажені ударні місця і який найоптимальніший спосіб футерування. На даний момент на одному з наших перших елеваторів пройдено близько 2,0 млн. тонн кукурудзи і футерування залишається в робочому стані. Нам досі жоден з елеваторів не повернув встановлені зразки, вони всі в робочому стані”, – зауважує комерційний директор “Форполімер” Лариса Ткаченко.

    Крім того, за словами клієнтів знижується кількість травмованого та пошкодженого зерна (на 2-5%), кількість пилу, зменшується рівень шуму в робочих приміщеннях та підвищується термін дії механізмів. Особливу увагу Л.Ткаченко звертає на економічний ефект від зменшення кількості травмованого та пошкодженого зерна: “Наприклад, для 100-тисячного елеватора скорочення бою зерна на 2% складає 2000 тонн зерна, що в грошовому вираженні складає близько 10 млн. грн. Це відчутний додатковий дохід. Тому варто чи не варто використовувати поліуретанову футеровку елеваторного обладнання, такого питання вже не існує”.

    Про особливості та переваги застосування і вибір поліуретанової футеровки Л.Ткаченко розповість 25 січня під час конференції “Елеватор 2019”. Реєструйтеся та будьте в тренді сучасних елеваторних технологій!

    Перегляди: 0