Головна Новини Новини компаній Куліндоровський КХП запустив лінію гранулювання висівок

Куліндоровський КХП запустив лінію гранулювання висівок

Куліндоровський комбінат хлібопродуктів, що входить до системи Держрезерву, придбав і ввів в експлуатацію на власному млині виробничу лінію гранулювання висівок.

Як повідомляє “ПроАгро” з посиланням на прес-службу компанії, автономна лінія гранулювання турецької фірми Mill Pack має потужність 10 тонн/год гранульованих висівок.

За словами генерального директора Куліндоровського КХП Володимира Березняка, вона дозволить майже в 1,5 раза знизити собівартість процесу гранулювання порівняно з обладнанням, яке було встановлено на підприємстві ще за радянських часів.

Лінія складається з прес-гранулятора, охолоджувача, сепаратора. Завдяки автоматизації управління, всі необхідні команди і параметри процесу можна задавати з пульта управління.

“Гранульовані висівки дозволяють раціонально використовувати бункери для зберігання висівок, чим забезпечують більш стабільну роботу млина. Крім того, відчутна економія транспортних витрат під час реалізації висівок, оскільки об’ємна маса гранул удвічі вища, ніж у розсипних висівок”, – говорять у Держрезерві.

Також унаслідок термічної і механічної обробки висівок знищується значна кількість бактерій і спор, що знаходились на поверхні зерна.

Перегляди: 6