Головна Новини Новини компаній Фонд держмайна скасував наказ про приватизацію ДПЗКУ

Фонд держмайна скасував наказ про приватизацію ДПЗКУ

Фонд державного майна України відмовився від рішення приватизувати Державну продовольчо-зернову корпорацію, яке було ухвалено на початку грудня минулого року.

Як повідомляє “ПроАгро” з посиланням на biz.nv.ua, відповідний наказ був прийнятий 7 серпня 2018 року.

Раніше передбачалося, що на продаж буде виставлено 100% акцій ДПЗКУ, цей об”єкт був включений в попередній перелік для приватизації в 2018 році, проте уряд виключив його.

Перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Максим Мартинюк наприкінці травня заявляв, що ДПЗКУ необхідно приватизувати, однак для цього необхідно реструктуризувати кредит Експортно-імпортного банку Китаю на $1,5 млрд. За його словами, кредитною угодою передбачено узгодження кредиторів на будь-які зміни в структурі власності.

Довідка. До складу ДПЗКУ входить розгалужена мережа філій – лінійні і портові елеватори, млини, комбікормові і круп”яні заводи. Сумарно 44 підрозділи-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,46 млн тонн зернових. У тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів становлять близько 2,5 млн тонн зернових вантажів на рік.

Перегляди: 0