Головна Новини Новини компаній Головний акціонер Agromino збільшив частку в компанії

Головний акціонер Agromino збільшив частку в компанії

Чеський інвестиційний фонд Mabon investicni fond s promennym zakladnim kapitalem as купив понад 3,1 млн акцій Agromino.

Як повідомляє “ПроАгро” з посиланням на повідомлення компанії, загальна сума угоди склала 53,6 тисяч Шведська крон (17 крон за акцію), говориться в повідомленні компанії.

Як зазначається, Mabon є найбільшим акціонером компанії і контролюється головою ради директорів Agromino Петром Крогманом.

У разі затвердження угоди органами конкурентного права, Mabon буде збільшить частку в Agromino до 7,5 млн акцій, що відповідає 43,05% від загальної кількості акцій і голосів.

Також наголошується, що компанія GoMobile Nu AB (другий за величиною акціонер компанії), продала 1,48 млн акцій Agromino на загальну суму 25,16 млн шведських крон (17 крон за акцію). Якщо угода буде затверджена, то GoMobile Nu AB стане власником менше 15% від загального акціонерного капіталу і від усіх прав голосу Agromino A / S.

GoMobile Nu AB належить і контролюється Пер-Арне Олгреном (Per-Arne Ahlgren).

Довідка. Agromino (раніше Trigon Agri) – інтегрована компанія з виробництва, зберігання і торгівлі сільгосппродукцією, що здійснює свою діяльність в Україні, Росії та Естонії. Акції Agromino торгуються на основному ринку Nasdaq Stockholm.

Перегляди: 2