Головна Новини Новини компаній Ukrlandfarming засіяв озимими майже половину запланованих площ

Ukrlandfarming засіяв озимими майже половину запланованих площ

На полях агрохолдингу Ukrlandfarming триває сівба озимих культур, якими вже засіяно 41% запланованих площ.

Як повідомляє “ПроАгро” з посиланням на УНІАН, компанія зауважує, що посівна кампанія цього року ускладнилася, зокрема, в південних областях і в зоні лісостепу України.

За словами, директора з агровиробництва групи компаній “Укрлендфармінг” Віктора Спаського, проблемними питаннями сьогодні є складна обробка ґрунту під посів озимої пшениці через посушливі умови, які склалися, зокрема, в південних областях і в зоні лісостепу України.

“Прогнозуємо можливий посів на невеликих обсягах площ в допустимі строки, де за рахунок правильної технології отримаємо планову врожайність культури”, – сказав він.

За його словами, цього року посівна кампанія змістилася на 5-7 днів з метою зробити посів в оптимальні терміни. При цьому в ході посіву основна увага приділяється наявності вологи в орному шарі ґрунту безпосередньо в зоні посівного ложе, де знаходяться насіння.

“Підбираємо кращі попередники, які рано звільнилися після збору врожаю. У південних регіонах, де є значний дефіцит вологості, глибина закладення проводиться нами диференційно”, – розповів Спаський.

Перегляди: 0