Головна Новини Новини компаній Ukrlandfarming хоче створити тваринницький кластер із вирощування корів м”ясних порід

Ukrlandfarming хоче створити тваринницький кластер із вирощування корів м”ясних порід

Група компаній Ukrlandfarming має намір створити тваринницький кластер із вирощування корів м”ясної породи в Житомирській області.

Як повідомляє “ПроАгро” з посиланням на УНІАН, про це повідомив керівник поліського кластера групи компаній Володимир Левківський.

“Ми плануємо наростити поголів”я м”ясного стада як мінімум на півтори-дві тисячі голів за рахунок закупівлі молодняку на відгодівлю”, – сказав він. Так, зараз поголів”я великої рогатої худоби у всьому поліському кластері становить 6 тис. голів м”ясних порід – української м”ясної, поліської м”ясної, а також абердинської.

За словами Левківського, на сьогоднішній день головне завдання для подальшого розвитку тваринництва у кластері – відпрацювати технологію вирощування і навчити персонал роботі з новими технологіями, які використовуються для вирощування племінного поголів”я.

“Можна побудувати сучасні приміщення, придбати сучасне обладнання, при цьому великі капіталовкладення, термін окупності великий. До того ж потрібно підготувати і навчити персонал”, – підкреслив Левківський, додавши, що для більш ефективного вирощування великої рогатої худоби був розроблений спеціальний раціон, що складається з зерна, силосу і білкових кормів.

За його словами, зараз на фермі планують також побудувати два змішувача для кормів для поліпшення технології годівлі тварин.

Перегляди: 0