Головна Новини Новини компаній “Агропросперіс Банк” підтвердив високий кредитний рейтинг

“Агропросперіс Банк” підтвердив високий кредитний рейтинг

Рейтингове агентство “Експерт-Рейтинг” 2 жовтня 2018 року підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг ПАТ “Агропросперіс Банк” на рівні uaAA та рейтинг депозитів – ua1.

Як повідомляє “ПроАгро” з посиланням на прес-службу агентства, банк або окремий борговий інструмент з рейтингом uaAA характеризується дуже високою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими банками або борговими інструментами.

За висновками “Експерт-Рейтинг”, протягом 2017 року та січня-серпня 2018 року “Агропросперіс Банк” був забезпечений ліквідністю з помітним запасом як по відношенню до нормативів, встановлених НБУ, так і до середніх значень нормативів по банківській системі, на що вказує аналіз нормативів ліквідності банку.

Агентство підкреслює, що, за результатами 2017 року “Агропросперіс Банк” отримав прибуток в розмірі 6,392 млн грн, банк повернувся до прибуткової діяльності в третьому кварталі 2017 року. Чистий прибуток банку у першому кварталі 2018 року склав 2,37 млн грн, а за перше півріччя 2018 року – 8,186 млн грн.

“Агентство позитивно оцінює повернення банку до практики прибуткової діяльності на систематичній основі та додатково звертає увагу на помітний приріст чистого процентного доходу банку”, – додали в “Експерт-Рейтингу”.

Перегляди: 1