Головна Новини Новини компаній УЗ здаватиме в оренду зерновози через ProZorro

УЗ здаватиме в оренду зерновози через ProZorro

“Укрзалізниця” буде здавати в оренду вантажні вагони через систему держзакупівель “ProZorro.Продажі”.

Як повідомляє “ПроАгро” з посиланням на прес-службу МЕРТ, відповідний Договір про реалізацію пілотного проекту щодо продажу із застосуванням електронної системи “ProZorro.Продажі” послуг із використання вагонів під час здійснення перевезення вантажів підписали керівники “Укрзалізниці” і “ProZorro.Продажі”.

За інформацією міністерства, пілотний проект триватиме рік, після чого може бути продовжений. Перші аукціони з оренди можуть з”явитися в системі вже у листопаді.

Згідно договору, система ProZorro.Продажі буде використовуватись також для проведення електронних аукціонів щодо відчуження, передачі в користування, оренду майна, що належить УЗ.

На електронні торги планується виставляти 5% порожнього парку вагонів і за їх результатами визначатиметься ціна для всього парку вагонів за видами та на певну дату.

Національний перевізник також розробляє додаткові напрямки використання електронних аукціонів. Один з них – це управління майном, він включає в себе списання попередньо до майже 700 тис різних об’єктів, в тому числі більше 10 тис застарілих непридатних вагонів та матеріалів для вторинної переробки (металобрухт, масло, шини тощо). Ще один напрямок – прозорий продаж прав на оренду приміщень на залізничних вокзалах.

Перегляди: 0