Головна Новини Новини компаній У січні-вересні “Ніка-Тера” збільшила вантажообіг на 10%

У січні-вересні “Ніка-Тера” збільшила вантажообіг на 10%

Морський спеціалізований порт “Ніка-Тера”, що входить до групи компаній Group DF, перевалив 3,7 млн тонн вантажів, що на 10% перевищує минулорічний показник роботи за цей період.

Як повідомляє “ПроАгро” з посиланням на прес-службу компанії, всього за 9 місяців в порту було оброблено 221 судно.

За словами заступника начальника порту Валерія Сальникова, суттєвий приріст обсягів перевалки забезпечили вантажі, які раніше у порту не оброблялися: олія, гранульовані шрот і висівки, а також нові номенклатури навалювальних вантажів.

“Крім цього, порт почав навантаження зернових, зернобобових, олійних, а також продуктів їх переробки на четвертій за рахунком вантажній машині, що дозволяє одночасно перевалювати дані вантажі на морські судна відразу на чотирьох комерційних причалах”, – зауважив він.

Також зазначається, що крім традиційного приймання вантажу з автомобільного та залізничного транспорту до акваторії порту почала здійснюватися перевалка вантажів з маломірного флоту за допомогою плавучого крана на великотоннажні судна.

Паралельно зі збільшенням темпів перевалки, в порту тривають роботи по введенню в експлуатацію другої черги олієперевалювального комплексу на 30 тис. тонн одноразового зберігання.

Перегляди: 0