Гнідавський цукровий завод планує розпочати експорт цукрового жому.
Як повідомляє “ПроАгро” з посиланням на прес-службу компанії, для цього вона продовжує модернізацію виробництва жому.
Зокрема, після встановлення жомопресів та фільтрів глибокого віджиму у планах напрацювання концепції сушіння жому. Переговори ведуться з польською проектною організацією, яка має підготувати відповідний проект.
Сьогоднішня реконструкція, що проходить на Гнідавському цукровому заводі передбачає всі можливості для реалізації: подачі жому на сушильну установку, будуть встановлені відповідні транспортери під преси і відкриття другої лінії.
“Майбутня сушильна установка буде розміщена компактно поблизу іншого необхідного обладнання. Туди вже проводять всі необхідні комунікації, бо будуючи сьогодні, ми думаємо про завтрашній день”, – запевнив заступник голови правління з питань інвестицій Гліб Галькевич.
За його словами, на сушильній установці жом сушиться до 90% сухих речовин, гранулюється, що є стабільним продуктом, який можна експортувати за кордон.