Головна Новини Новини компаній КОНТРАГЕНТ ВІДМОВИВСЯ ОПЛАЧУВАТИ ПОСТАВКУ ЧЕРЕЗ “РИЗИКОВИЙ ПДВ”?

КОНТРАГЕНТ ВІДМОВИВСЯ ОПЛАЧУВАТИ ПОСТАВКУ ЧЕРЕЗ “РИЗИКОВИЙ ПДВ”?

Саме з такою ситуацією зіткнувся клієнт юридичної компанії Віннер, оскільки великий зернотрейдер включив до договору поставки доволі типову умову про повну оплату поставки лише після надання постачальником широкого переліку документів та факту реєстрації податкових накладних

Посилаючись на неповне надання клієнтом документів згідно з договором, трейдер відмовився оплачувати 17% вартості товару, що становило близько 1 млн. грн.

Керуючись чинним законодавством та судовою практикою юристами компанії на чолі з Володимир Дмитренко було сформовано правову позицію, яка дозволила звернутися з позовом про стягнення заборгованості до суду. Позов було задоволено повністю рішенням суду першої інстанції, апеляційна та касаційна інстанції залишили в силі рішення суду першої інстанції. Додатково було врегульовано погашення заборгованості без відкриття виконавчого провадження.

У результаті фахових дій Юридичної компанії Віннер, клієнту було погашено заборгованість з урахуванням передбачених договором та законодавством штрафних санкцій та індексу інфляції, вся процедура зайняла всього шість місяців з моменту звернення клієнта.

Перегляди: 0