Головна Новини Новини компаній “Епіцентр К” збільшить елеваторні потужності на 725 тис. тонн

“Епіцентр К” збільшить елеваторні потужності на 725 тис. тонн

Група компаній “Епіцентр К” уклала угоду про будівництво п’яти нових елеваторів з провідним європейським виробником комплексних зерносховищ компанією Feerum S. A. (Польша).

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу компанії, він передбачає будівництво великих елеваторних комплексів загальною потужністю одноразового зберігання 725 тис. тонн. Вартість контракту становить майже 50 млн євро.

За словами керівника аграрного напрямку “Епіцентр К” Василя Мороза, додаткові потужності дадуть змогу наростити якісні резерви для зберігання зернових і олійних.

Введення в експлуатацію цих об’єктів заплановано на середину вересня 2019 року. Як зазначає Світлана Нікітюк, керівник відділу трейдингу, заступник керівника з аграрних питань з елеваторного напрямку “Епіцентр К”, нові промислові зерносховища побудують на Вінниччині, Київщині та Хмельниччині.

Задля реалізації такого масштабного проекту Feerum S. A. надає компанії “Епіцентр К” так званий кредит постачальника.

Довідка. Аграрний напрямок “Епіцентр К” обробляє понад 111 тис. га на Вінниччині, Хмельниччині, Тернопільщині, Черкащині та Київщині. До складу компанії входять Вінницький та Немировський елеватори, Закупнянський ХПП, Гніванський ХПП, Турбівський ХПП та ТОВ “Переробник”. У 2018 році було розпочато будівництво нових двох елеваторів у Вапнярці і Вендичанах (Вінницька область) та реконструкція потужностей на Закупнянському ХПП і Вінницькому елеваторі.

Перегляди: 0