Головна Новини Новини компаній У 2018 році аграрний напрям приніс Держрезерву 455 млн грн доходу

У 2018 році аграрний напрям приніс Держрезерву 455 млн грн доходу

За підсумками роботи підприємств аграрного напрямку Держрезерву у 2018 році чистий дохід від їх господарської діяльності склав 455,4 млн грн.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Держрезерву, такий показник майже на 10% перевищив обсяги чистого доходу, отриманого у 2017 році.

Лідером за обсягами надходження є Куліндорівський комбінат хлібопродуктів з чистим доходом у розмірі 172,5 млн грн, Чортківський комбінат хлібопродуктів (108 млн грн), Охтирський комбінат хлібопродуктів (62 млн грн) та держпідприємство “Златодар” (46,7 млн грн).

У структурі доходів підприємств найбільше надходжень забезпечують послуги зі зберігання зернових.

Крім того, у деяких підприємств системи є й власні виробничі потужності, що забезпечують переробку зернових та подальшу реалізацію продукції,зокрема, й на експорт.

Зазначається, що левову частку надходжень від надання послуг на комерційній основі підприємства вкладали у модернізацію. Найбільше заходів по модернізації серед агропідприємств здійснено на Охтирському КХП.

Основні роботи там проведені на елеваторі – придбано аналізатори зерна, оновлено транспортер, здійснено ремонт зерносушарки. Куліндорівський КХП придбав та ввело в експлуатацію на млині лінію гранулювання висівок. Для поліпшення якісних показників борошна та зменшення витрат води придбали шнеки інтенсивного зволоження зерна.

Загальний обсяг надходжень всіх підприємств та організацій системи Держрезерву склав більше 570 млн грн, у модернізацію вкладено понад 90 млн грн.

Перегляди: 0