Головна Новини Новини компаній KSG Agro збирає врожай міскантусу

KSG Agro збирає врожай міскантусу

Агрохолдинг KSG Agro розпочав збирання міскантусу на площі в 30 га.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу компанії, ця енергетична культура була посаджена в 2013 р. та вирощувалася за спеціальною технологією, згідно з якою збір врожаю здійснюється через пять років після висадки.

“Шість років тому ми впровадили технологію використання земель несільськогосподарського призначення для вирощування спеціальних енергетичних культур. Саме тоді були створені маточні плантації міскантусу – культури, яка вже визнана революційної в сільському господарстві для виробництва твердого біопалива”, – зауважив голова Ради директорів KSG Agro Сергій Касьянов.

За його словами, в якості сировини для виробництва пелет міскантус набагато ефективніший, ніж відходи зернових. Після повного збирання врожаю плануємо отримати понад 400 тонн сировини для пелетного виробництва.

За результатами збирання перших трьох гектарів міскантусу врожайність культури склала 12-15 тонн/га.

Довідка. KSG Agro – один з провідних агрохолдингів України, європейська інноваційна група компаній, яка працює за принципом вертикальної інтеграції. Основною діяльністю компанії є обробка землі та виробництво сільськогосподарських культур, а також виробництво свинини. Починаючи з вересня 2014 року, KSG Аgro реалізує нову стратегію розвитку, згідно з якою компанія розвиває найбільш перспективні проекти, в першу чергу свинарство, а також рослинництво та виробництво відновлюваного біопалива (паливні пелети).

Перегляди: 12