Головна Новини Новини компаній “Укрзалізниця” будуватиме зерновози під замовлення

“Укрзалізниця” будуватиме зерновози під замовлення

“Укрзалізниця” запропонувала бізнесу послуги з будівництва та ремонту вантажних вагонів.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу компанії, зараз заводи “Укрзалізниці” можуть будувати різні види піввагонів, фітингові платформи і незабаром для замовлення будуть доступні зерновози.

Також “Укрзалізниця” може проводити ремонти будь-якої складності.

“Лібералізація ринку залізничних перевезень, яку спостерігаємо, призвела до збільшення кількості парку приватних вантажних вагонів. Так, тільки за 2017-2019 роки робочий парк вагонів приватних власників виріс з 55,5 до 78,3 тис. Або на 41%. При цьому робочий парк УЗ зменшився з 61,5 до 57,7 тис. Одиниць рухомого складу на 6%. Тому “Укрзалізниця” починає переорієнтовуватися на обслуговування приватних операторів. Ми пропонуємо використовувати наші підприємства для ремонту вагонів”, – повідомив директор з розвитку бізнесу “Укрзалізниці” Андрій Рязанцев.

За його словами, в цьому році “Укрзалізниця” має намір збільшити частку зовнішніх замовлень з 40 до 46% від загальних обсягів ремонтів в порівнянні з 2018 роком.

“З огляду на потребу вітчизняної економіки в оновленні парку вантажних вагонів, “Укрзалізниця” готова виробляти вантажні вагони не тільки для себе, але і для ринку приватних операторів. За останні два роки наші заводи виробили близько 5 тис. вагонів або 30% всіх нових вагонів в Україні”, – йдеться у повідомленні компанії.

Перегляди: 0