Головна Новини Новини компаній “Контінентал Фармерз Груп” придбала безпілотники для моніторингу полів

“Контінентал Фармерз Груп” придбала безпілотники для моніторингу полів

Компанія “Контінентал Фармерз Груп” почала використовувати інноваційні продукти Hummingbird Technologies.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу компанії, вона придбала для дистанційного моніторингу своїх полів чотири безпілотні літаки Trinity F9, які будуть допомагати у визначенні потенціалу не тільки кожного поля, а й його окремих ділянок, і оперативно вносити відповідні зміни в технологічні карти.

Для збору і аналізу даних, отриманих з безпілотників, “Контінентал” використовує інноваційну платформу Hummingbird. За допомогою алгоритмів машинного навчання і штучного інтелекту, вона не тільки дозволяє комплексно аналізувати стан посівів, прогнозувати врожайність культури, проводити діагностику захворювань рослин, а й приймати більш раціональні і обґрунтовані рішення в процесі складання технологічних карт.

Впровадження платформи Hummingbird в агровиробництво “Контінентал Фармерз Груп” є найбільшим проектом використання “databased” рішень у сільському господарстві України.

“Початок співпраці з Hummingbird Technologies – це ще один крок “Контіненталу” на шляху до точного землеробства. Такі технології допомагають аграріям заощадити кошти, оптимізувавши витрати на добрива, препарати і т. д. для полів з низьким потенціалом і досягти більш високої ефективності вкладених ресурсів там, де потенціал ділянки високий. Саме такий принцип і лежить в основі точного землеробства”, – каже генеральний директор “Контінентал Фармерз Груп” Георг фон Нолкен.

Нові безпілотники Trinity F9 VTOL німецького виробника Quantum-System оснащені двома камерами високої роздільної здатності: мультиспектральною MicaSense RedEdge і RGB-камерою Sony A7r з можливістю отримувати дані із роздільною здатністю 2 см/піксель. Розмах крил одного апарату становить близько 2 метрів, зліт і посадка – вертикальні, що виключає пошкодження при посадці.

За словами директора компанії SmartDrones Сервера Акімова, офіційного дилера Quantum-System в Україні, за один виліт безпілотник здатний Trinity F9 покривати площу до 500 га, при цьому управління дроном відбувається автоматично, за допомогою польотних місій.

“Це доволі прості у використанні апарати, підготовка пілотів “Контіненталу” для роботи з дронами зайняла півтора дні. І на сьогодні, менш ніж за два місяці роботи, вони успішно обробили понад 30 тис. га полів”, – каже Сервер Акімов.

Довідка. 14 червня 2019 року CFG та “Мрія Агрохолдинг” завершили процес об’єднання. Оновлена компанія працює під брендом “Контінентал Фармерз Груп” та обробляє 195 тис. га у п’яти областях Західної України.

Перегляди: 1