Головна Новини Новини компаній “Агропросперіс” уже інвестував у агросектор України приблизно $700 млн

“Агропросперіс” уже інвестував у агросектор України приблизно $700 млн

NCH Capital (група компаній “Агропросперіс”) щороку реінвестує $20-30 млн у розвиток платформи supply chain “ланцюг поставок”. – Ред.).

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на Investory.News, про це розповіла директор з аграрних інвестицій NCH Capital в Україні Марія Осика.

“NCH вкладає в майбутнє, зважаючи на глобальні тренди, та розвиває управлінські моделі, що мають довгострокову перспективу. Інвестуємо в ті сектори, де, як показує аналіз, повернення на капітал перевищуватиме 15% у 10-річній перспективі”, – сказала вона, зазначивши, що інвестори NCH Capital ставлять завданням повернення на капітал понад 20%.

Крім того вона додала, що з початку роботи в Україні з 1990-х років сумарні інвестиції фондів компанії (здебільшого в нерухомість, фондовий ринок й агробізнес) склали близько $1 млрд.

“З них $700 млн вкладено в агробізнес. Напрям рослинництва ми почали розбудовувати “з нуля” в 2006 році. Створена 5 років тому відкрита платформа supply chain охоплює кілька напрямів: фінансування через “Агропросперіс Банк”; дистрибуція насіння, засобів захисту рослин та добрив; закупівля зерна; логістика; агротехнології; надання ІТ- та фінансових консультацій; експортні продажі”, – уточнила Марія Осика.

Вона пояснила, що це платформа рішень, які збільшують ступені свободи сільгоспвиробників, надаючи їм змогу зосередитись на тому, що вони знають і вміють робити найкраще – на рослинництві. Решту питань для них вирішує компанія.

Також Марія Осика підкреслила, що за останні роки компанія придбала 400 вагонів, а зараз розпочала пілотний проект з локомотивами.

Перегляди: 1