Головна Новини Новини компаній Пирятинський елеватор Grain Alliance заклав 25 тис. тонн кукурудзи на зберігання в...

Пирятинський елеватор Grain Alliance заклав 25 тис. тонн кукурудзи на зберігання в рукава

Цього року Пирятинський елеватор Баришівської зернової компанії (Grain Alliance) заклав на зберігання в рукава 25 тис. тонн кукурудзи, тоді як торік було закладено 6,3 тис. тонн.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу компанії, у цілому експеримент був вдалим.

“Тоді ми проаналізували технологію, придбали якісне аргентинське обладнання, підготували персонал. І на зберігання поклали 6 тис. 300 тонн кукурудзи. Навесні усе зерно успішно підняли з рукавів. Воно збереглось ідеально, втрати – практично нульові. А собівартість була близько 2-2,5 євро”, – зазначив директор відділення “Пирятинський елеватор” Володимир Клепач.

За його словами, компанія планує зберігати таким чином понад 30 тис. тонн зерна і наразф у середньому за день закладає 1 тис. тонн збіжжя.

“Завдяки пакуванню в рукави, Пирятинський елеватор ні на день не припиняв приймання зерна від господарств своєї компанії. Проте цей варіант не планується для масового впровадження. Ми використовуємо технологію зберігання у рукавах, як запасний варіант у разі збільшення об’ємів прийому зерна”, – розповів директор елеватора.

Перегляди: 0