Головна Новини Новини компаній В Україні з’явився новий гербіцид для захисту рису

В Україні з’явився новий гербіцид для захисту рису

Corteva Agriscience офіційно зареєструвала в Україні новий гербіцид для захисту рису під торговельною маркою Дівікстон™.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на пресслужбу компанії.

У повідомленні пресслужби йдеться про те, що новий препарат розроблено на основі інноваційної молекули Rinskor™ active. Це – активна речовина флорпірауксифен-бензил, що разом із іншою молекулою компанії – Arylex™ active – започаткували новий клас хімічних сполук – арілпіколінати, який в свою чергу входить до ауксинового механізму дії. Гербіциди на основі цієї молекули вже зареєстровані та показують відмінні результати в посівах рису в провідних країнах світу. Очікується отримання реєстрації в країнах Європейського Союзу та країнах СНД.

Дівікстон™ позиціонується як високоефективний післясходовий гербіцид з інноваційним та унікальним механізмом дії для контролю злакових, у тому числі резистентних, та основних болотних бур’янів у посівах рису.

За словами керівника відділу засобів захисту рослин Corteva Agriscience Сергія Бута, сільськогосподарські підприємства, що вирощують рис у Херсонській та Одеській областях, з нетерпінням чекали реєстрації Дівікстон™, бо рисосіючих регіонах зросла проблема резистентності у злакових видів бур’янів, існуючі рішення втрачають ефективність, що призводить до скорочення площ під рисом в країні та зниження бізнес інтересу до цієї культури.

Перегляди: 0