Головна Рослинництво Зернові «Аскет Шиппінг» збільшив потужності зберігання в Бердянському порту на 100 тис. тонн

«Аскет Шиппінг» збільшив потужності зберігання в Бердянському порту на 100 тис. тонн

Подальше зростання зернового експорту викликає необхідність розширити пропускну здатність Бердянського порту для забезпечення безперебійних експортних поставок у 2021/22 МР. Портовий оператор «Аскет Шиппінг» звернувся до Міністерства інфраструктури України з пропозицією розширити межі Бердянського морського порту і таким чином ввести в структуру потужностей порту об’єкт інфраструктури потужністю 100 тис. тонн одночасного зберігання зернових, побудований за кошти компанії.

Про це повідомила власниця «Аскет Шиппінг» Катерина Русина, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на допис компанії у Facebook.

«З 2016 ми працюємо над залученням нових вантажопотоків в Бердянський морський порт. І нам вдалося досягти вражаючих результатів: порт, з самого початку не пристосований під обробку аграрних вантажів, став головною зерновою гаванню Південного Сходу України. Одночасна обробка 4-5 суден, середня добова норма навантаження на судна понад 8 тис. тонн – це показники, унікальні для Бердянського порту і Приазов’я. Особливо якщо врахувати відсутність на території порту складських потужностей для таких обсягів вантажів. Заповнюючи нестачу = виробничих потужностей порту, «Аскет Шиппінг» побудував в межах міста Бердянськ об’єкт потужністю 100 тис. тонн, який вже забезпечує основний обсяг вантажоперевалки Бердянського морського порту, одночасно накопичуючи й формуючи до 5-6 різних зернових суднових партій. Цей інфраструктурний об’єкт, який формує вантажопотоки – наша реальна інвестиція в розвиток Бердянського морського порту», зазначила Катерина Русина.

Вона підкреслила, що включення в межі порту цього об’єкта дасть переваги державному порту і приватному бізнесу: прискорить виконання сервісних процедур, пов’язаних з оформленням вантажів, і поліпшить внутрішню портову логістику вантажів.

Перегляди: 1