Головна Новини Новини компаній Удосконалений контроль кольору в АПК: для кожного продукту своє рішення!

Удосконалений контроль кольору в АПК: для кожного продукту своє рішення!

В агропромисловому секторі вимоги до контролю якості сировини й готової продукції дуже високі. Колір – один із показників якості, що має контролюватися виробниками, а також критерій, за яким споживачі й покупці дуже часто обирають «привабливу» для себе продукцію.

Тривати процес контролю кольору має недовго, адже іноді просто не вистачає часу чекати на результати лабораторних досліджень годинами, а то й цілими днями. У такому випадку рятують експрес-методи досліджень. Лише кілька секунд – і результат готовий. Водночас достовірність експрес-досліджень доволі висока. Спектрофотометри, якими аналізують колір сировини та готової продукції, дають кількісний результат майже миттєво.

За кольором можна судити про якість і свіжість харчових продуктів, олій, борошна, зерна тощо. На сайті компанії ХЛР (ТОВ «Хімлаборреактив») https://industry.hlr.ua/ є окремий розділ, присвячений спеціалізованим рішенням для вимірювання кольору аграрної та харчової продукції. Тут представлено спектрофотометри, спеціально створені для аналізу кольору: олій (соняшникової, оливкової, пальмової), овочів (томатів), білого та коричневого цукру, гірчиці, яєчних жовтків, крохмалю й борошна. Для борошна колір є ще й показником його свіжості і сортності. Чим вищий сорт борошна, тим воно світліше, оскільки містить менше оболонок зерна (висівок). Колір борошна різних сортів має відповідати вимогам стандартів.

Споживачі в питанні прийнятності та привабливості продукту теж дуже часто покладаються саме на колір. Насамперед це стосується олій, соків, майонезів. Крім того, у багатьох випадках використання колориметричного контролю продуктів може бути ефективним інструментом для запобігання їх фальсифікації та для підвищення якості.

ХЛР пропонує лише перевірені й технологічні рішення для аналізу кольору, що відповідають стандартам якості візуального сприйняття. Компанія має широкий вибір спектрофотометрів для найрізноманітніших продуктів.

Перегляди: 5