Головна Новини Наші новини Минуло три роки, як сівалка точного висіву Vaderstad Tempo встановила світовий рекорд!

Минуло три роки, як сівалка точного висіву Vaderstad Tempo встановила світовий рекорд!

Три роки тому сівалка Tempo компанії Vaderstad установила новий світовий рекорд зі швидкісної сівби кукурудзи, засіявши 502,05 га за 24 години.

Світовий рекорд був установлений на базі фермерського господарства Enyingi Agrár Zrt поблизу міста Енінга в Угорщині. Площа господарства становить 7 тис. га, із них 4 тис. га було відведено під кукурудзу.

Для встановлення рекорду було обрано 16-рядну Tempo L Vaderstad із шириною міжряддя 762 мм та з функцією одночасного внесення добрив і пестицидів під час висіву. Машина оснащена містким бункером для добрива, об’ємом 5000 л, бункером для насіння для кожної висівної секції, об’ємом 100 л, а також бункером для гранульованих пестицидів, що встановлений на кожній індивідуальній висівній секції, об’ємом 30 л.

Світовий рекорд був установлений під час проведення сівби на фермі, а це означає, що керуючий підприємства сам обирав насіння і поля для висіву. Протягом 24 годин два поля були засіяні двома різними сортами кукурудзи. Одночасно з насінням сівалка Tempo вносила добрива та пестициди.

Команда Tempo, що встановила світовий рекорд, складалася з 25 представників міжнародної компанії Vaderstad. До її складу, зокрема, входили інженери, розробники, менеджери, представники відділу продажів і сервісного обслуговування та інші співробітники з 13 дочірніх компаній Vaderstad. Крім того, до команди приєдналися десять представників Університету Гьодоллє (Godollo University), які вимірювали точність висіву та стежили за результатами.

Після появи сходів команда з Університету викопала на полі у випадковому порядку кілька рослин, щоб виміряти точну відстань між насінням і поверхнею землі. Результати показали, що відхилення від заданої глибини висіву становить усього 0,5 см. Це чудовий результат, свідченням чого є дружні сходи по всьому периметру поля. Вимірявши відстань між рослинами, представник Університету повідомив, що коефіцієнт варіації становив 24,3%.

Статистичні значення, які отримують шляхом ділення стандартних відхилень на показник середніх інтервалів між насінням, потрібні для демонстрації точності сівби на кукурудзяному полі. Коефіцієнт варіації дорівнює 0%, коли всі рослини розташовані на однаковій відстані один від одного.

За рекомендованої швидкості до 17 км/год сівалка Tempo від Vaderstad зазвичай забезпечує коефіцієнт варіації інтервалів до 20%.

Як правило, більшість інших сівалок на ринку показує варіацію в межах 30-45%.

Висновки Університету остаточно підтвердили, що це цілком можливо – здійснювати висів на високій швидкості з відмінною точністю та великою продуктивністю!

Перегляди: 0