Головна Новини Наші новини Знищуємо дводольні бур’яни та падалицю соняшника в посівах кукурудзи

Знищуємо дводольні бур’яни та падалицю соняшника в посівах кукурудзи

Однією з причин низької продуктивності кукурудзи є високий ступінь забур’яненості посівів. Особливо цій чутливій до сегетальної рослинності культурі завдають шкоди дводольні бур’яни та падалиця соняшника, які у весняних умовах дуже швидко розвиваються. Тому якщо своєчасно не вжити відповідних заходів, у культурних рослин знижуються шанси на повноцінний ріст, розвиток і формування високого рівня майбутньої врожайності.

“Найбільш злісні бур’яни – лобода (види), щириця (види), амброзія (види), нетреба, хрестоцвіті та засмічувачі – падалиця соняшника тощо за відсутності заходів їх контролю призводять до суттєвого зниження врожайності кукурудзи, що може сумарно перевищувати втрати від шкідників і хвороб, – підтверджує керівник агрономічного департаменту компанії “UKRAVIT” Олександр Мигловець. – Справа в тім, що на початкових етапах росту та розвитку кукурудза має низьку конкурентоспроможність по відношенню до бур’янів, у той час як останні – навпаки, розвиваються набагато швидше від культурних рослин, споживаючи вологу, елементи живлення, світло, призначені вашим посівам”.

Тому, щоб забезпечити рослинам кукурудзи оптимальні сприятливі умови для росту і розвитку, Олександр рекомендує своєчасно проводити фітосанітарний моніторинг посівів, щоб в оптимальні фази провести обприскування посівів проти бур’янових угруповань. Для цього він радить застосовувати післясходовий системний гербіцид Агент (2,4-Д 2-етилгексиловий ефір, 452 г/л у кислотному еквіваленті, 300 г/л + флорасулам, 6,25 г/л). Препарат ефективно знищує широкий спектр однорічних дводольних бур’янів, у тому числі стійких до 2, 4 Д та МЦПА, і деякі багаторічні дводольні види, а завдяки комбінації двох діючих речовин із різними механізмами дії – попереджує появу у них резистентності.

Суттєвою перевагою препарату є те, що Агент характеризується досить швидкою дією на сегетальну рослинність: перші видимі симптоми гербіцидної активності проявляються вже невдовзі після застосування, а повне знищення бур’янів відбувається через 2-3 тижні (залежно від фази росту, видового складу бур’янів, а також погодних умов). Крім того, препарат має досить широке “технологічне вікно” застосування – обприскування можна проводити з фази 3 до 7 листків кукурудзи (включно). При цьому він є оптимальним баковим “партнером” для гербіцидів, які контролюють однорічні та багаторічні злакові бур’яни (препарати на основі нікосульфурону або римсульфурону), та не має обмежень в посіві наступних культур у сівозміні.

Перегляди: 0