Головна Новини Наші новини Швидкий висів кукурудзи сівалкою Tempo L 16 від Väderstad

Швидкий висів кукурудзи сівалкою Tempo L 16 від Väderstad

Tempo L 16 від Väderstad – світовий рекордсмен із висіву кукурудзи. За 24 години сівалка засіяла 502,05 га за швидкості руху 20-22 км/год на полях господарства Enyingi Agrár Zrt (Угорщина).

Для встановлення рекорду було обрано 16-рядну Tempo L Väderstad з шириною міжряддя 76 см та функцією внесення добрив і ґрунтових пестицидів.

Кожна висівна секція сівалки має бункери для насіння об’ємом 100 л кожної, а також бункери для гранульованих пестицидів, об’ємом 30 л.

Для завантаження добрив встановлений місткий бункер для добрива, об’ємом 5000 л.

Висока точність висіву на полях, де зафіксовано світовий рекорд Tempo L 16, була підтверджена університетом Гьоделле (Godollo University). Науковці виконали статистичне дослідження вимірювань глибини висіву насіння та інтервалів між рослинами в рядах.

Протягом двох місяців науковці університету провели аналіз розміщення 6 808 рослин і отримали такі результати: точність глибини висіву +/- 0,5 см, наявність “двійників” – 0,35%, пропусків – 1,21%, процент варіації інтервалів між рослинами – 24,3%. Проте, представники університету повідомляють, що під час ретельного дослідження у восьми випадках із десяти в ґрунті були виявлені непророслі насінини.

Таким чином, кількість справжніх пропусків становила лише 16 шт. Ці відмінні показники точності висіву на високій швидкості 20-22 км/год та дружні сходи культури підтвердили унікальність сівалки Tempo L Väderstad.

Відео про встановлення цього світового рекорду можна переглянути тут.

Перегляди: 0