Головна Рослинництво Зернові Ціни на кукурудзу в Китаї зростають, оскільки погана погода затримує поставки врожаю

Ціни на кукурудзу в Китаї зростають, оскільки погана погода затримує поставки врожаю

Ціни на кукурудзу в Китаї зросли до багатомісячних максимумів, оскільки волога погода сповільнила збір врожаю, в той час як рекордні ціни на енергоносії призвели до зростання витрат на сушку зерна і логістику, повідомляє ProAgro Group з посиланням на Reuters.

“Дощі і сніг затримали продаж нового врожаю на ринку в Ляоніні (провінція), в північно-західних і північних регіонах, а поставки в порти Ляоніна були припинені через погану погоду”,- сказав Мен Цзіньхуей, старший аналітик Shengda Futures.

Ляонін виробляє 7% кукурудзи в Китаї, і тут розташовані порти, через які зерно доставляється з інших північно-східних провінцій, включаючи Хейлунцзян, найбільшу провінцію-виробника.

Ціни на кукурудзу також підтримуються зростаючими витратами на збирання та сушіння нового врожаю, повідомило Міністерство сільського господарства країни в своєму щомісячному звіті про врожай.

Нагадаємо, що китайські зерносушильні вежі працюють в основному на вугіллі. В останні тижні деякі з них були закриті через рекордні ціни на вугілля і для виконання урядових розпоряджень про скорочення споживання.

Перегляди: 4